1 Comment

 1. Ylva
  6 augusti 2020 @ 4:42 e m

  Hej!

  Jättebra med en pedagogisk nybörjarkurs till genus och jämställdhet, men jag hittade några små felaktigheter:

  1. ”…män och kvinnor är lika kapabla till att göra saker. Det enda som skiljer oss åt är det biologiska,…”
  Antar att vi exkluderar transpersoner här för enkelhets skull, men vet inte om det känns superbra mtp att att de redan är en väldigt exkluderad grupp.

  2. ”Olika yrken har olika lön, och vissa yrken är mansdominerade och vissa yrken är dominerade av kvinnor. Därför är det inte konstigt att medellönen för en kvinna och en man skiljer sig.”
  Varför ska lönen för kvinnodominerade yrken vara lägre? För så ser det ut, när andelen kvinnor i ett yrke ökar sjunker lönen och vice versa. Det är också lönediskriminering även om det inte är på individnivå.

  3. ” Män går på hårdare än kvinnor. En kvinna är mer försiktig och tackar för sig om chefen säger nej,.. […] viktigt att uppfostra även flickor…”
  Det är visat att kvinnor straffas socialt om de beter sig som män. Det handlar alltså inte bara om att kvinnor ska ta för sig, utan att man måste sluta tycka att kvinnor som tar för sig är aggressiva. Sluta lägga skulden på offren för en struktur som gynnar män.

  4. ”Män tillåts visa känslor i lägre utsträckning än kvinnor.”
  Det råder väl delade meningar. Mäns känslor rationaliseras oftare och anses vara logiska reaktioner på omvärlden, medan kvinnor som visar känslor är ’hysteriska’. Kvinnor ’får’ kanske visa känslor, men det är väl knappast så att de tas på allvar bara för det, vilket ju ändå får antas vara det man vill?

  Jag vet att ni kan bättre än så här!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *